5 липня 2008
Позиція ВО "Свобода" щодо антиукраїнських масових заворушень в Севастополі 5 липня 2008 року

Події 5 липня 2008 року в Севастополі свідчать про початок розгортання якісно нового етапу українсько-російського протистояння. Бездіяльність офіційного Києва надихає антиукраїнські сили посилювати провокації, метою яких є остаточна втрата українського контролю над Кримським півостровом.

Лише повним розвалом державної політики в сфері безпеки та оборони можна пояснити нездатність військовослужбовців українських ВМС на українській території протистояти кільком десяткам знахабнілих від безкарності українофобів під прапорами відомих маргінальних проросійських "партій".

Демонстративна агресивність натовпу москвофільствуючих вандалів, що атакували кордон українських моряків та знищили пам'ятні знаки на честь підняння державних прапорів на кораблях Чорноморського флоту в 1918 році, може свідчити про наявність у їх лавах кадрових співробітників російських спецслужб у цивільному.

Останні виконують функцію підбурення натовпу до агресивних дій та координують ударні групи, що ініціюють масові зіткнення цивільних мешканців Севастополя з українськими моряками.

Такий спосіб провокації масових безладів є давно апробованою технологією спецслужб, покликаною використовувати цивільних в якості живого щита для вишколених груп диверсантів та продемонструвати наявність міфічного протистояння між "російським населенням" та українськими військовиками.

У зв'язку з виникненням гострої та актуальної загрози національній безпеці та територіальній цілісності України внаслідок подій у Севастополі, вимагаємо від Президента України, РНБО, державних силових структур:

Запровадження на території Автономної Республіки Крим надзвичайного стану та приведення всіх підрозділів Збройних Сил України у стан підвищеної боєготовності.

Оголошення у Севастополі стану облоги та введення на територію міста українських загонів спеціального призначення для нейтралізації ворожих диверсійних груп і агентури.

Введення на території Автономної Республіки Крим додаткових підрозділів Внутрішніх Військ МВС України з метою охорони життя та майна українців від ворожих посягань в разі виникнення інспірованих російськими спецслужбами масових заворушень в інших населених пунктах Криму.

Негайної депортації з території України негромадян України, осіб з незаконним подвійним громадянством, які брали участь в нападах на українських військових моряків.

Притягнення до кримінальної відповідальності громадян України, які брали участь в антиукраїнських масових заворушеннях в Севастополі 5 липня 2008 року.

Політвиконком ВО"Свобода".

Довідка.

27 червня 2008 року ХІХ З'їзд Всеукраїнського об'єднання "Свобода" ухвалив зверненя до Президента України та Верховної Ради України про скасування автономії Криму та спеціального статусу міста Севастополя.

Прес-служба ВО "Свобода"